Hádzaná: Prešov napriek prehre 28:30 v Niši postúpil do 3. kola Pohára EHF

08.10.2006 Celý región

Niš 7. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa prebojovali do 3. kola Pohára EHF. Zverenci trénera Romana Lamača síce v odvetnom zápase 2. kola prehrali...
Niš 7. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa prebojovali do 3. kola Pohára EHF. Zverenci trénera Romana Lamača síce v odvetnom zápase 2. kola prehrali na pôde srbského tímu Jugopetrol Železničjar Niš 28:30, no pred týždňom na domácej palubovke zvíťazili 31:22 a deväťgolový náskok z úvodného zápasu im stačil na postup do ďalších bojov.

Šarišania v Niši vychádzali zo zabezpečenej obrany a táto taktika im dokonale vyšla. Prešovčania v úvode odrazili nápor domácich a v 20. minúte svietil na ukazovateli nerozhodný stav 9:9. V záverečnej desaťminútovke prvého polčasu srbský tím zvýšil aktivitu a do kabín odchádzal s trojgólovým náskokom (17:14). Po zmene strán Prešovčania neumožnili domácim dostať sa do výraznejšieho trháku a hráči Nišu postupne znervózneli, čo bolo vodou na mlyn slovenského tímu. Prešovčanom sa vďaka dobrej obrane a presnej streľbe podarilo zmazať manko a v 50. minúte sa dokonca ujali vedenia 27:25. Domáci v záverečnej desaťminútovke vrhli všetky sily do útoku a napokon strhli víťazstvo na svoju stranu, no výsledok 30:28 im ani zďaleka nestačil na postup do 3. kola Pohára EHF.

odveta 2. kola Pohára EHF:
Jugopetrol Železničjar Niš - Tatran Prešov 30:28 (17:14)
Prvý zápas: 22:31, Prešov postúpil do 3. kola
 

Vyberte región